donderdag, november 25, 2010

"Vandaag is een rapport vrijgegeven van het RIVM over de monitoringstool van het Nationaal Samenwerkingsverband Luchtkwaliteit (NSL). Dankzij dit NSL heeft Nederland 5 jaar uitstel gekregen om aan de Europese luchtkwaliteisteisen te voldoen.

Over Utrecht staat in het RIVM rapport (pag. 66) een opmerkelijke passage die verder geen toelichting nodig heeft:
“Door de gemeente Utrecht is aangegeven dat verschillende onvolkomenheden leiden tot het ontbreken van knelpunten in de huidige monitoringsresultaten. In het algemeen kunnen er dan ook diverse onvolkomenheden in invoergegevens zitten. Dit kan er toe leiden dat het in de huidige rapportage weergegeven aantal overschrijdingen afwijkt van het totale aantal beleidsmatig op te lossen knelpunten.” "
(Bron)

Dus er is een rapport, met onvolkomenheden wegens het ontbreken van knelpunten en dus klopt de rapportage op deze punten niet en kan het zijn dat het veel erger is dan lijkt.
Zinnig rapportje!
Maar de lucht is hier best schoon hoor. Die deurkozijnen die pas wit geverfd zijn hebben alweer een flinke grijze aanslag. Dat komt uiteraard niet van de snelwegen, autowegen, gewone wegen en het spoor.

Geen opmerkingen: