donderdag, februari 07, 2002

Het onderzoek van vorig jaar is intussen online gezet: wat is een goed fietsslot? Gevraagd aan de echte specialisten. Op de pagina vind je ook een link naar de mailactie van de Fietsersbond, waarmee de minister gestimuleerd moet worden iets te doen aan fietsendiefstal. Eerlijk gezegd lijkt de enige echte anti-fietsendiefstal-optie mij het aan iedereen verschaffen van een goed slot, een goede ketting of beugel, en het neerzetten van veel meer paaltjes om je fiets aan vast te zetten. En laat de minister dan gelijk een opdracht verstrekken aan techneuten: ontwerp onsloopbare fietslampen.
Natuurlijk worden er minder fietsen gejat als er minder verkocht worden, maar ja... Ik werd ooit aangesproken door een junk die me een mountainbike aanbood voor 25 gulden. Ik was niet geïnteresseerd, waarop hij de prijs verlaagde naar een tientje.
Ik rijd nog steeds op mijn ouwe fiets, waarvan we eigenhandig het slot gesloopt hebben toen ie ruim een jaar lang tegenover mijn huis had gestaan zonder dat ie verplaatst was. Eigenlijk dus een adoptiefiets ;-)

Geen opmerkingen: