zondag, oktober 20, 2002

NOS-TT 108 zo 20 okt

Nawijn doet beroep op koningin

DEN HAAG De zeven bewindslieden van de LPF hebben koningin Beatrix in een brief verzocht een lijmpoging te doen om het kabinet te redden. Het initiatief is afkomstig van minister Nawijn.
Als de koningin het verzoek honoreert, kan volgens Nawijn het kabinet al na twee of drie dagen een doorstart maken. Dat is noodzakelijk gezien de penibele economische situatie, zo stelt hij.
Nawijn beraadt zich dezer dagen over het aanbod uit de LPF om partijleider te worden.In het programma Buitenhof zei hij nog te twijfelen, mede omdat hij het vooruitzicht Kamerlid te worden niet aantrekkelijk vindt.

Trix zal echt zin hebben om te proberen de ontplofte boel weer bijeen te zoeken. En de andere partijen natuurlijk ook - als je mag kiezen tussen verder met een club die zich nogal onbetrouwbaar toont of verkiezingen waarbij je waarschijnlijk stemmen terugwint, dan kies je natuurlijk voor het eerste.
Ik vind dat de koningin niet langer recht heeft op een rouwperiode dan een ander, maar elk ander die net een partner verloren heeft, zou ik ook ruim de tijd gunnen om zijn of haar eigen leven weer op orde te krijgen. Ze heeft zelf voor dit vak gekozen, met alle voors en tegens die erbij horen, maar toch.
En hoe dramatisch is die economische situatie nou precies? De groei is minder. Dat is niet hetzelfde als 'we zijn failliet'. Dan kun je Trix beter vragen of zij en haar familie wat wil inleveren van de royale uitkeringen...

Geen opmerkingen: