maandag, oktober 21, 2002

Schadevergoeding voor 'geplette' vrouw

LONDEN - De Britse luchtvaartmaatschappij Virgin Atlantic heeft een passagiere 13.000 pond (20.000 euro) betaald. De vrouw werd 'geplet' tijdens een vlucht waarin ze naast een dikke medepassagiere moest zitten.
De vrouw, afkomstig uit Wales, heeft trombose en een verdraaide beenspier aan haar onaangename elf uur durende vlucht van Londen naar Los Angeles overgehouden. Sinds haar reis twee jaar geleden heeft ze pijn en moet ze met een stok lopen. Na de landing is de vrouw direct in een ziekenhuis opgenomen. Daar lag ze een maand op bed, meldde de Britse BBC maandag.
De vrouw had al voor aanvang van de vlucht geklaagd over de zitplaats naast de aan overgewicht lijdende medepassagiere. Die had wel voor haar heen- maar niet voor haar terugreis twee zitplaatsen geboekt. Het vliegtuig was echter tot op de laatste stoel bezet.
Virgin Atlantic had eerst geprobeerd de passagiere met een cadeaumand tevreden te stellen, maar ging tot de schadevergoeding over nadat ze met een proces had gedreigd. Naast de vergoeding heeft de maatschappij de vrouw ook uitgebreid excuses aangeboden.
(Bron)

Ik zeg niks... (Mental note - misschien toch een rechtsbijstandsverzekering afsluiten?)

Geen opmerkingen: