vrijdag, januari 03, 2003

Veel banken traag met uitbetalen spaarloon

AMSTERDAM - Veel banken wachten met het overmaken van de tegoeden van per 1 januari 2003 vrijgevallen spaarloonregelingen. Dit meldt De Telegraaf vrijdag.
Volgens de krant informeerden duizenden rekeninghouders gisteren bij hun bank naar de mogelijkheid om de spaarloontegoeden zo spoedig mogelijk over te boeken naar een reguliere bankrekening. Bij een flink aantal banken stuitte dit verzoek echter op problemen of zelfs onwil, aldus De Telegraaf.
Er is volgens de krant een stormloop ontstaan op de tegoeden, die zijn vrijgevallen als gevolg van de nieuwe Belastingwet.
Oorspronkelijk had het geld nog enkele jaren vast moeten staan, aldus De Telegraaf. De Tweede Kamer besloot onlangs dat de spaarders er nu al recht op hebben. In totaal gaat het om een bedrag van circa 6 miljard euro.
(Bron)

Ik heb een oude spaarloonrekening bij Nationale Nederlanden. Als je belt, krijg je keurig een mededeling dat je per 10 januari formulieren kunt aanvragen voor het opnemen van tegoeden. Dat vind ik niet echt tegenwerken. Het gaat misschien niet supervlot, maar ja, het is ook erg lang onduidelijk geweest wat er nu precies met het spaarloon ging gebeuren.
Ik ga in ieder geval 10 januari bellen om m'n geld te laten overhevelen naar een rekening met een hogere rente, want ik ben natuurlijk niet achterlijk - op deze rekening is de rente wel erg laag.

Geen opmerkingen: