zondag, april 20, 2003

TT 103 Dierenartsen weer naar risicogebied

DEVENTER De collega's van de overleden dierenarts die gisteren tijdelijk met hun werkzaamheden stopten, zijn weer aan het werk gegaan. Zij besloten gisteren geen risico te nemen en eerst om meer informatie te vragen. De dierenarts uit Rosmalen stierf aan een longontsteking nadat hij met vogelpest was besmet.
De Gezondheidsdienst voor Dieren heeft dat bekendgemaakt. De dienst benadrukt dat de arts uit Rosmalen niet geweigerd heeft antivirale middelen te slikken.
"Maar dierenartsen zijn geen ruimers, die uren per dag op een besmet bedrijf zijn. De risico's zijn wat onderschat", aldus een woordvoerder.

Het vervelende is dat dat vaker gebeurd is. Eerst was het totáál niet gevaarlijk voor de mens - tot er in Hongkong 6 mensen aan doodgingen. Toen was het niet gevaarlijk maar wel raadzaam om op te passen. Nadat diverse mensen een ooginfectie kregen, werd er gezegd dat er toch inderdaad wat risico's waren, en kregen mensen anti-virale middelen en een griepprik.
En nu wordt wéér gezegd dat de risico's wat onderschat zijn. Laten we hopen dat de risico's van mens-mens-besmetting niet onderschat zijn, en dat we niet over een week plots x ziektegevallen of erger hebben...

Geen opmerkingen: