maandag, juni 30, 2003

TT 425 De zondag overleden actrice Katharine Hepburn stond bekend om haar humor, haar intelligentie, kracht en charme. Ze stak haar vaak uitgesproken meningen nooit onder stoelen of banken en gedroeg zich voor een filmster erg onconventioneel. Zo ging ze meestal gekleed in een broek met een ruime sweater, haar haar in een nonchalente knot. Het huwelijk vond ze maar niks: "Het is vrijwel ondoenlijk om lief te hebben, te eren en te gehoorzamen. Als dat niet zo was, zou je ook geen contract hoeven ondertekenen".
Na een kortstondig huwelijk, ontmoette ze in 1941 acteur Spencer Tracy op de filmset van 'Woman of the Year'. Spencer Tracy was de grote liefde van haar leven. Hun omstreden relatie - Tracy was getrouwd en weigerde als streng katholiek om te scheiden - duurde tot Tracy's dood in 1967.
De carrière van de filmlegende omspande 60 jaar waarin ze niet alleen in ruim 50 films speelde, maar ook regelmatig op de planken stond in toneelstukken en musicals. Haar laatste rol speelde ze in 1994 in de film 'Love Affair'.
De actrice tobde de laatste jaren met haar gezondheid. Bang voor de dood was ze echter niet: "Ik ben niet bang voor de hel en niet op zoek naar de hemel".

Geen opmerkingen: