donderdag, december 09, 2004

'Minder geld maakt niet ongelukkig'

UTRECHT - De hoogte van het inkomen heeft nauwelijks invloed op iemands gevoel van geluk. De mate waarin mensen het idee hebben dat zij grip hebben op hun financiƫle situatie speelt een veel grotere rol. Dat blijkt uit onderzoek door het Nibud, het Platform integrale schuldhulpverlening en Wageningen Universiteit dat donderdag naar buiten is gebracht.
Het onderzoek is gedaan onder mensen die de afgelopen twee jaar te maken hebben gehad met een terugval in inkomen doordat zij bijvoorbeeld werkloos of arbeidsongeschikt zijn geworden of zijn gescheiden. Ruim de helft (58 procent) vindt het lagere inkomen niet of nauwelijks genoeg om van rond te komen. Daarover zijn zij ontevreden, maar het verandert nauwelijks iets aan hun gevoel van geluk.
(Bron)

Er is een ondergrens - als je nog minder geld hebt, word je wel degelijk ongelukkig: piekeren hoe je de maand doorkomt, of je je huur kunt betalen, hoe dat straks moet met die verhoogde ziektekosten, hoeveel dagen je alleen brood kunt eten omdat je tandartskosten hebt gehad. Daar ga je dan van wakker liggen, en daar word je beslist ongelukkig van.

Geen opmerkingen: