donderdag, maart 31, 2005

Aanrijding brengt overtredingen aan het licht

Een 56-jarige man uit de Duitse plaats Aken had gistermorgen dubbel pech toen hij in zijn woonplaats een politiewagen aanreed. Niet alleen had de man het ongeluk zelf veroorzaakt, bij controle bleek dat hij zonder rijbewijs rondreed in een wagen met gestolen kentekenplaten die zich niet op de openbare weg mocht bevinden.
Nadat de man op de patrouillewagen was ingereden, vroegen de agenten hem om zijn rijbewijs. De Akenaar kon dit echter niet overleggen omdat zijn papiertje vorige maand was ingenomen. Ook was het voertuig van de man 'stilgelegd', wat inhoudt dat de auto niet op de openbare mag rijden. Bovendien waren de Nederlandse kentekenplaten op de wagen als gestolen geregistreerd. De Akenaar verklaarde de nummerborden van een Nederlandse kennis te hebben gehad, die hij alleen onder de naam Wim kende.
Tegen de man is proces-verbaal opgemaakt wegens het veroorzaken van een verkeersongeval, het rijden zonder rijbewijs, het rijden zonder verzekering, overtreding van de belastingwet en valsheid in geschrifte. Zijn auto is ingenomen.
(Bron)

Geen opmerkingen: