woensdag, september 14, 2005

Nutreco-zalmen ontsnapt na storm

AMERSFOORT - Naar schatting 300.000 zalmen hebben mogen proeven van de vrijheid nadat in Noorwegen door een storm een zalmkwekerij werd beschadigd. De vissen, eigendom van voedingsbedrijf Nutreco, wisten te ontsnappen door de hoge golven na de storm.
Een woordvoerder van Nutreco zei woensdag dat veel zalmen het avontuur niet zullen overleven. "De vissers in de omgeving zijn direct aan het werk gegaan", aldus een woordvoerder van de onderneming. "Zij waren erg enthousiast over de ontsnapping."
Verder denkt het bedrijf dat veel van de dieren op andere wijze omkomen. Er is een kans dat de zalmen die het wel overleven zich kruisen met wilde zalm. De nakomelingen van de dieren zijn dan zwakker dan de wilde dieren.
"Het is natuurlijk de bedoeling dat de kweekzalm bij ons op het bord terecht komt en niet in het wild", aldus de woordvoerder. "We vinden het dan ook heel vervelend, maar aan sommige zaken kunnen we niets doen."
De financiƫle schade is volgens Nutreco niet al te groot. "We zijn verzekerd voor dit soort gebeurtenissen. De verzekeringsmaatschappij zal wel uitbetalen."
(Bron)

Geen opmerkingen: