maandag, juli 31, 2006

Het is echt afgekoeld. Vannacht vond ik dat het versleten laken niet genoeg was, dus de lege dekbedhoes erbij. Dan heb je dus drie laagjes katoen op je lijf. Warm genoeg.
Tijger vond het ook koeler, want die kwam weer gezellig bovenop me liggen. Heel leuk, behalve dat ze dan gaat trappelen - geen probleem als ze op een dekbed ligt, maar die nagels gaan dwars door die laagjes katoen heen, auww...
Na drie kwartier poetsen rolde ze zich met een verzaligde zucht op. En daar lig je dan. De kat snurkt, en jij voelt een kruimel onder je linkerbil. En je voelt dat je straks moet plassen. Maar die kat ligt zo lekker te slapen. Haar netjes verleggen is geen optie, want dan is ze Beledigd.
Met veel gepriegel de kruimel gevangen en verwijderd.
Lang netjes stil blijven liggen, maar dan moet het toch: Tijger voorzichtig wakker gemaakt. Ze straalt aan alle kanten uit dat ze dat NIET wil. Laken met Tijger en al opgetild, kwade bler, Tijger duikt naar het voeteneind en gaat daar zitten, rug naar me toe, boze snuif.
Naar de wc, weer gaan liggen, en dan is er net genoeg licht om te zien dat ze weer op de dozen is gaan liggen - en dat ze naar me kijkt. En ze zucht - een zucht net zo scherp als die nagels.
Misschien viel er toch wel iets te zeggen voor die warmte...

Geen opmerkingen: