zondag, juli 30, 2006

Man zet val voor wielrenners op fietspad

GULPEN-WITTEM - De politie heeft zaterdagmiddag een 49-jarige inwoner van Nijswiller aangehouden omdat hij opzettelijk een touw over het fietspad voor zijn woning aan de Rijksweg had gespannen.
Een 23-jarige fietser uit Heerlen kon voorkomen dat het touw hem op stuurhoogte raakte door zich te laten vallen. Hij bleef ongedeerd, maakte de politie zondagmiddag bekend. De bewoner en zijn vrouw ergeren zich al langere tijd aan het gedrag van wielrenners op het pad.
Volgens de fietser schold de bewoner hem na zijn val uit, waarop die kort daarop in zijn bestelbusje wegreed. De vader van de fietser en een politieman zagen hem in de directe omgeving een huis binnengaan.
In zijn eerste verklaring zei de bewoner dat het touw aan een plant had vastgezeten en dat het was blijven hangen toen hij de plant naar zijn busje bracht. De politie heeft hem inmiddels uitgebreid verhoord en weer laten gaan. Voor poging tot doodslag is geen bewijs, aldus een politievoerder. Wel krijgt de bewoner een bekeuring voor verkeershinderlijk gedrag.
(Bron)

Als die man slim was (maar dat is ie dus niet), vroeg ie de gemeente om een drempel of hekje. Zo doen ze dat in Utrecht: midden op de lange rechte fietspaden waar te hard gebromd werd, pleuren ze een hek neer...

Geen opmerkingen: