zaterdag, juli 08, 2006

Vaak krijg je alleen maar meer honger van het koken. UWV-technisch gezien is het al een tijdje het einde van de maand, en UWV heeft waarschijnlijk het zomertempo ingezet. Dus: restjeseten. Eerst maar eens kijken wat er zoal door de kasten zwerft, en dan besluiten: pizza.
Broodmix tot deeg kneden met warm water en een scheut olijfolie-met-kruiden. Intussen wat salami hakken en uitbakken (zodat je al een deel van het vet kwijt bent). Tomaten plukken. Kruiden plukken en hakselen. Kaas raspen. Blikje tonijn opentrekken (mrrraauuuww!), en hé, die ansjovis moet binnenkort op, die ook maar (MRAUUWWW!!). Zakje olijven afgieten - ja, het is heel erg, maar ja, deze olijven zijn goedkoop, en vooral: goedgekeurd door Het Comité van Olijfetende Katten. Katten voorzien van kattentapas: stukje salami, brok tonijn, twee olijven. Uiteraard niet genoeg. Verder gebler negeren. Oven aanzetten.
Deeg pletten op de bakplaat (ingevet met het velletje dat van de salami afgepulkt is). Deeg weer even laten bijkomen.
Deeg besmeren met een tomatig sausje: uit blik, ketchup, kant-en-klare pastasaus, gemengd met wat kruiden. Alle overige ingrediënten verspreiden op het deeg, kaas erover strooien, laatste beetje kruiden daar weer over, de oven in.
En dan maar wachten, terwijl het steeds lekkerder gaat ruiken...

Geen opmerkingen: