vrijdag, augustus 11, 2006

Japanner belt 37.760 keer naar telefonistes

AMSTERDAM - Een Japanner uit Hiroshima is aangehouden wegens het veelvuldig bellen naar de inlichtingendienst. Tussen maart en juli pleegde de man maar liefst 37.760 telefoontjes, naar eigen zeggen om de vriendelijke stemmen van de telefonistes te horen.
De man belde ongeveer 905 keer per dag met zijn mobiele telefoon naar het bedrijf, Nippon Telegraph and Telephone Corp. Iedere keer wanneer hij een telefoniste aan de lijn kreeg hield hij zijn mond.
De Japanner kwam om het idee toen hij de dienst een keer belde met een klacht. "Die telefoniste was zo aardig dat ik bleef bellen om hun stemmen te horen", aldus de man.
De telefonistes zelf waren niet gecharmeerd van de zwijgzame Japanner. Het bedrijf moest psychologische hulp voor meer dan 100 van zijn medewerkers inroepen.
(Bron)

Jaren gewerkt voor een bedrijf met een gratis infonummer, waar ook veel hijgers, zwijgers, mensen met nepvragen enzovoorts heen belden. We hadden al snel een systeem waardoor de bewuste telefoon met 1 druk op de knop geblokkeerd was. Dat moet in Japan toch ook mogelijk zijn lijkt me.

Geen opmerkingen: