zondag, augustus 06, 2006

Vanmiddag en vanavond was de Muzikale Botenparade hier in de stad. Ik wilde er wel heen, maar er kwam wat tussen. Gelukkig maar...

Gewonden na val houten trap in Utrecht

UTRECHT - Een nog onbekend aantal mensen is zondagavond gewond geraakt bij een openluchtoptreden van een band in het centrum van Utrecht. De band Zuco 103 was net begonnen met een optreden op de Oudegracht, toen een trap met bezoekers instortte, zegt een woordvoerder van de organisatie. De trap kwam terecht op een boot.
Volgens de persvoorlichter van de politie Utrecht zijn er vijf zwaargewonden en een nog onbekend aantal lichtgewonden. Ooggetuigen melden NU.nl dat er veel brandweer en ambulancediensten aanwezig zijn.
Het is nog onduidelijk hoe het met de slachtoffers is. Een ooggetuige meldt dat zeker één persoon is overleden, maar de politie kan nog niets zeggen over slachtoffers.
Zuco 103 vormde de slotact van de Muzikale Botenparade in Utrecht. Op en onder de trap ter hoogte van de Stadhuisbrug stonden toeschouwers naar het optreden te kijken. Het evenement is direct na het ongeval stilgelegd. De politie zegt dat het op het moment van het incident 'heel erg druk' was bij het optreden.
Volgens een andere ooggetuige is een trap aan het water in elkaar gestort. Behalve politie en ambulancepersoneel zijn duikers ingezet om de gracht te doorzoeken op eventuele slachtoffers.
(Bron)

Geen opmerkingen: