maandag, september 11, 2006

Busstation Eindhoven ontruimd na achtergelaten tassen

EINDHOVEN - Het busstation bij het Centraal Station in Eindhoven is maandag in de avondspits enkele uren afgesloten geweest, nadat een passagier drie tassen, waarschijnlijk bewust, achter had gelaten in een lijnbus. Uiteindelijk bleek het groot alarm loos: de Explosieven Opruimingsdienst (EOD) vond in de tassen alleen "persoonlijke spullen", aldus een politiewoordvoerder.
Het busstation was van ongeveer 15.30 uur tot 19.00 uur onbereikbaar voor het stads- en streekvervoer. Busmaatschappij Hermes trof noodmaatregelen. Passagiers werden opgepikt en afgezet op de dichtstbijzijnde haltes. Ook werd een ingang van het treinstation afgesloten. Het treinverkeer ondervond geen hinder van de afzetting.
Een woordvoerder van busmaatschappij Hermes hoorde van de buschauffeur dat een man de bus op het station binnenstapte en zich verdacht gedroeg. Hij kocht een kaartje richting vliegveld, liet de tassen op verschillende plekken in de bus achter en verliet deze via de achteruitgang.
De man is vervolgens het treinstation binnengewandeld. De chauffeur sloeg alarm waarna de verkeersleiding de politie inseinde.
De brandweer plaatste uit voorzorg containers aan de achterzijde van de bus. De Explosieven Opruimingsdienst (EOD) stuurde een speurhond en man in bompak de bus in en er werden röntgenfoto's gemaakt.
De recherche stelt een onderzoek naar de identiteit van de man. Hermes denkt dat hij waarschijnlijk is vastgelegd op beelden van camera's die in de bus hangen.
(Bron)

Geen opmerkingen: