maandag, september 04, 2006

Politie arresteert dominee wegens valse bommelding

AMSTERDAM - De politie heeft zondagavond in een niet nader genoemde plaats in de regio Gelderland-Zuid een 63-jarige dominee aangehouden op verdenking van het doen van een valse bommelding. De man zou enkele uren eerder telefonisch hebben laten weten dat er in Amsterdam een bom zou ontploffen.
Bij verhoor kwam de politie er tot haar stomme verbazing achter dat de arrestant een geestelijke is, liet ze maandag weten.
De melding bleek vals en de Amsterdamse recherche had de verdachte al snel in het vizier. De politie wilde niet zeggen waar de bom volgens de melding had kunnen liggen. Over de motieven van de dominee is ook nog niks bekend. Een politiewoordvoerder kon evenmin zeggen waar de man vandaan komt, om zijn anonimiteit te waarborgen. Hij zit nog vast.
Of de valse bommelding iets te maken heeft met het concert van Madonna dat zondagavond in Amsterdam plaatsvond, is onduidelijk. De politie regio Amsterdam wil daar niets over zeggen.
(Bron)

Dit snap ik niet: "Bij verhoor kwam de politie er tot haar stomme verbazing achter dat de arrestant een geestelijke is" - zijn geestelijken per definitie gevrijwaard van gekte?

Geen opmerkingen: