vrijdag, oktober 06, 2006

Steeds meer Nederlanders krijgen kerstpakket

AMSTERDAM - Steeds meer Nederlanders worden aan het einde van het jaar door hun baas beloond met een kerstpakket. Dit jaar krijgen zeker 4,7 miljoen werknemers een pakket cadeau, vorig jaar ging het om ruim 4 miljoen mensen. Dat meldt het Voorlichtingsbureau Kerstpakketten op basis van onderzoek van KPMG.
De gemiddelde waarde van het kerstpakket stijgt dit jaar ook, van 31,85 euro vorig jaar naar 33,60 euro.
Veel werkgevers maken voor het uitdelen van de kerstpakketten gebruik van de Feestdagenregeling, meldt het voorlichtingsbureau. Die houdt in dat een kerstpakket in natura tot een waarde van 35 euro is vrijgesteld van loonbelasting en premies.
Uit onderzoek van de cadeauwinkel Pluimen bleek onlangs dat veel Nederlanders hun kerstpakket vorig jaar hebben weggegooid. Zo'n anderhalf miljoen pakketten gingen geheel of gedeeltelijk de prullenbak in. Vooral blikjes ragout, kerstkransen en mokken met bedrijfslogo's moesten het ontgelden.
(Bron)

Een terracotta ovenschotel in de vorm van een kip, formaat héle gróte kip, met recepten. Niet dat het ding ergens in paste, en niet dat ie een ovenveurt overleefd zou hebben, maar toch. Het ding staat nog bovenop de kast.
Zoals die schaal, een centimeter of 50 in doorsnee. Mooi, maar niet praktisch.
De eetbare spullen werkte ik altijd wel weg, al was het soms pas na lange tijd.
Ik vind het gebaar altijd mooi, en het uitpakken is meestal erg leuk. Okee, weer dat blikje ragout; okee, weer die matige wijn; okee, weer die pot vruchten. Maar toch.

Geen opmerkingen: