zondag, juni 17, 2007

GroenLinks pleit voor twee weken vaderverlof

AMSTERDAM - GroenLinks grijpt Vaderdag aan om te pleiten voor de verruiming van het vaderverlof van twee dagen naar twee weken. Kamerlid Ineke van Gent dient zondag een initiatiefwetsvoorstel hiervoor in, zo laat de partij weten.
Als het aan GroenLinks ligt, krijgen vaders direct na de bevalling recht op twee weken betaald vaderverlof. Nu is dat twee dagen. Dat zou te kort zijn om te hechten aan de baby.
Nederlandse vaders zouden er in vergelijking met de rest van Europa maar slecht van afkomen: in Denemarken en Groot-Brittannië hebben vaders twee weken verlof, in Finland achttien dagen en in Portugal twintig.
GroenLinks wordt gesteund door vakcentrales FNV en CNV. Op de website van FNV worden steunbetuigingen verzameld, die in het najaar aan het kabinet worden aangeboden.
FNV heeft het initiatief 'Superpapa' gedoopt. GroenLinks heeft voor premier Jan Peter Balkenende (CDA) en vice-premiers Wouter Bos (PvdA) en André Rouvoet (ChristenUnie) een rompertje gemaakt met de opdruk 'Free papa'. Alle drie zijn ze papa, zo licht de partij het ludieke verzoek om steun te verlenen aan de initiatiefwet toe.
(Bron)

3 opmerkingen:

Anoniem zei

moeten het geen probleemvaders zijn ...

Anoniem zei

btw, ik vind 10 weken eigenlijk nog beter - net als bij moeders

Hippo zei

Tis een beginnetje.
Twee dagen is hoe dan ook absurd...