donderdag, augustus 09, 2007

Dieven stelen Ferrari van tentoonstelling

DUSSELDORF - Dieven hebben afgelopen weekeinde drie oldtimers gestolen van een tentoonstelling in het Duitse Jüchen. De Duitse politie verwacht dat de klassieke wagens opduiken in Nederland.
Meerdere getuigen zeggen dat zij de auto's bij de Nederlandse grens hebben gezien. Het gaat om een Ferrari F40 en twee Mercedessen.
Hoe de dieven de auto's hebben gestolen is onduidelijk. "Het starten van de Ferrari had wel gehoord moeten worden, maar niemand heeft iets gemerkt. Misschien zijn ze dus met een vrachtwagen weggehaald", aldus een woordvoerder over de nachtelijke diefstal.
Ook twee bezoekers moeten het zonder hun dure auto's doen. Hun Porsche en Mercedes stonden voor een café geparkeerd en waren de volgende dag verdwenen. De totale schade van de vijf gestolen auto's bedraagt ongeveer 600.000 euro. Volgens de Nederlandse Ferraridealer Kroymans is alleen de Ferrari F40 al goed voor een schadepost van rond de 300.000 euro.
De verzekering heeft een beloning uitgeloofd van maximaal 15.000 euro. De Duitse politie vraagt mensen die informatie kunnen geven over de diefstal zich te melden bij de politie in het Duitse Neuss.
(Bron)

Bij oldtimers denk ik toch aan iets oudere auto's dan die uit 1987 - 1992. Maar dat zal m'n leeftijd wel zijn.

Geen opmerkingen: