zondag, augustus 05, 2007

Nederland massaal naar het strand

DEN HAAG - Zonaanbidders uit heel Nederland stonden zondagochtend al snel in de file als zij een kustplaats wilden bereiken. Rond 11 uur waren er alleen maar files richting de kust, liet de ANWB weten.
De drukte op de Nederlandse wegen richting de kust is sinds half twee afgenomen. "De grootste piek is voorbij", meldde de ANWB. Op het hoogtepunt stond er zondag meer dan 50 kilometer file in Nederland.
De gemeente Westland besloot alle toegangswegen naar het strand af te sluiten omdat er geen lege parkeerplaats meer te vinden was. Ook in badplaatsen als Bergen en Castricum raakten alle parkeerplekken vol. De ANWB adviseert om de auto daar verder van het strand te zetten of gebruik te maken van het openbaar vervoer.
Richting badplaats Scheveningen stond het verkeer in de ochtend helemaal vast. In Noord-Holland stond onder meer op de provinciale wegen richting Zandvoort zo'n 6 kilometer file.
Richting Vlissingen kwamen niet alleen Nederlanders vast te staan. Ook vanuit België nam de drukte toe.
De ANWB raadt mensen aan met de fiets of het openbaar naar het strand te komen. De verkeersdienst verwacht ook files als iedereen weer naar huis gaat.
(Bron)

Heerlijk ontspannen, ruzie maken wat er wel en niet mee mag, onderweg heibel over welke afslag, dan in de file, en in de file, en in de file, auto wordt warmer en warmer, ouders maken ruzie over wel of niet dak open, hoera! Het strand! Geen parkeerplek, eindeloos met alle spullen door de bloedhete duinen sjouwen, heel lang over het strand sjokken langs alle badgasten die er al eerder waren, ver ver ver van enige strandtent neerstrijken, iets essentieels vergeten zijn, en net als je ligt stuurt je ma je naar de strandtent om ijsjes te halen terwijl je weet dat die gesmolten zijn als je weer terugbent.
En dan het ergste: terug naar die kokende auto, moeten zitten op een handdoek op die kunststof achterbank die nog heter is dan de auto zelf, en wederom in de file heeeeeel langzaam terug naar huis, waar je in bad ontdekt waar het allemaal rood is geworden en waar er zoal allemaal zand terecht komt.

Gelukkig heb ik ook hele mooie herinneringen aan het strand, maar die zijn meer van de categorie: wakker worden, tent uit, tas pakken, zoef achter de camping het boslaantje in, wandelwandel, leeg strand, liggen maar. Als de grootste drukte op gang kwam, waren we dan al toe aan terug naar de tent om te eten, lekker in de schaduw, en dan aan het eind van de middag weer fijn terug naar het strand.

1 opmerking:

Anoniem zei

Opgegroeid 5 km afstand van Scheveningen gingen wij als gezin nóóit naar het strand.
Toen ik vanmiddag op de radio hoorde hoe lang de files naar het strand waren heb ik -in de schaduw, onder een boom, in ZW Brabant- héél lang héél hard gelachen :-)