woensdag, september 26, 2007

Diplomaat ziet augurken aan voor anthrax

AMSTERDAM - Een Maleisische diplomaat heeft zijn excuses moeten aanbieden aan de Irakese overheid. De man zag een doos gezoete augurken, die hij van hen cadeau kreeg tijdens de Ramadan, aan voor een doos met anthrax. Dat meldde de Maleisische krant New Straits Times zaterdag.
Het cadeau werd eerder deze maand naar het kantoor van de diplomaat gestuurd. Toen hij het later op de dag thuis opende, zag hij alleen maar wit poeder. Uit angst voor anthrax, zette hij de doos snel buiten en belde de politie.
Toen de politie de doos even later onderzocht bleek dat het pakketje alleen gezoete augurken bevatte. De witte poeder bleek de suiker te zijn die over de augurken wordt gestrooid om deze te conserveren.
Het incident heeft voor protest gezorgd in Bagdad. De Irakese afgezanten in Maleisiƫ hebben hun ongenoegen geuit over het paniek zaaiende gedrag van de diplomaat.
"Ik wilde tijdens de Ramadan mijn waardering tonen aan de Maleisische overheid door deze bijzondere traktatie te versturen", laat de Irakese minister van Buitenlandse Zaken in de krant weten.
De diplomaat heeft inmiddels in een brief aan de Irakese overheid zijn 'grondige en oprechte excuses' aangeboden en heeft laten weten dat het niet meer dan een stomme fout van zijn zijde was.
De Irakese minister van Buitenlandse Zaken vindt de brief van de diplomaat niet voldoende en hij verwacht een officieel excuus van de Maleisische overheid.
(Bron)

Geen opmerkingen: