donderdag, september 27, 2007

Echtscheiding leidt tot hoger ziekteverzuim

AMSTERDAM - Echtscheiding zorgt voor een hoger ziekteverzuim op het werk. Onder gehuwde werknemers lag het verzuimpercentage in de periode 2002 tot 2006 op ongeveer vijf procent en bij gescheiden werknemers rond de zeven procent.
Dat blijkt dinsdag uit een onderzoek van kennisinstituut TNO in opdracht van SEP!, een onderdeel van United Single Parents BV, een organisatie voor gescheiden ouders.
Medewerkers die in de periode 2002 tot 2006 scheidden, hadden in het jaar van de breuk een ziekteverzuim tussen de achtenhalf en negen procent. Bij ongehuwden lag het verzuim gemiddeld rond de vier procent, blijkt uit cijfers van TNO.
Het verzuim is in het jaar van de scheiding het hoogst. In de jaren na de scheiding daalt het ziekteverzuim weer naar het niveau van voor de echtscheiding. Waarschijnlijk hangt het hogere ziekteverzuim samen met de stress die gepaard gaat met de echtscheiding, meldt TNO.
Vrouwen verzuimen vaker dan mannen. Nederland telt ruim een miljoen gescheiden personen, blijkt uit cijfers van het Centraal Bureau Statistiek.
TNO gebruikte informatie van het CBS en koppelde het individuele ziekteverzuim van 2,8 miljoen werknemers aan hun burgerlijke staat. Het is volgens het kennisinstituut voor het eerst dat een rechtstreeks verband is aangetoond tussen ziekteverzuim en echtscheiding.
(Bron)

Laat gehuwden dan maar meer premies betalen - ongehuwden scheiden niet.

Geen opmerkingen: