woensdag, juni 24, 2009

'Kerncentrale' kinderen zorgt voor paniek

AMSTERDAM - Een door twee spelende kinderen gebouwde ‘kerncentrale’ heeft in Duitsland dinsdag tot politieingrijpen geleid.
De vermeende dreiging was voor de politie van het Duitse stadje Oelde aanleiding om een aantal straten af te zetten en de bewoners te waarschuwen binnen te blijven. Het verdachte object bleek een systeemkast van een computer te zijn. Op de systeemkast was een sticker die waarschuwt voor stralingsgevaar geplakt.
De twee zesjarige jongetjes die verantwoordelijk waren voor de commotie speelden die middag met de zelfgebouwde ‘kerncentrale’, verklaart een woordvoerder van de politie tegenover persbureau Reuters.
"De kinderen waren gewoon aan het spelen", legde de woordvoerder uit. "Ze waren huiswaarts gekeerd om te eten en werden door de brandweer tegengehouden toen ze later terug wilden keren om verder te spelen."
De politie zette het gebied af nadat een geschrokken voorbijganger hen attendeerde op het verdachte voorwerp. De politie zond waarschuwingen uit op de lokale radio en onderzocht de ‘kerncentrale’ met een stralingsdetector.
(Bron)

Geen opmerkingen: