zaterdag, juli 25, 2009

Tieners verkrachten achtjarig meisje

Vier jongens uit het Amerikaanse Phoenix hebben een achtjarig meisje bruut verkracht. De daders, tussen de negen en veertien jaar oud, zijn opgepakt en worden beschuldigd van seksueel misbruik.
De kinderen lokten het meisje met een pakje kauwgum een schuurtje binnen. Binnen verkrachtten ze haar tien minuten tot een kwartier ''op beestachtige wijze', aldus politieagent Andy Hill. Hij zei dat dit één van de ergste zaken is die hij ooit behandeld heeft.
Het Liberiaanse slachtoffertje vond na afloop weinig troost bij haar ouders. Zij beschuldigden haar ervan de familie-eer te hebben beschaamd. Het kind is op aandringen van de ouders uit huis geplaatst. "Neem haar mee, ik wil haar niet meer", zei de vader tegen een medewerker van de kinderbescherming.
De oudste verkrachter, ook van Liberiaanse afkomst, zal worden berecht als een volwassene. Hij wordt ook beschuldigd van ontvoering.
(Bron)

Adoptie-aanbiedingen voor verkracht meisje VS

Mensen uit de Verenigde Staten hebben geld of adoptie aangeboden aan een 8-jarig Liberiaans meisje uit Phoenix (Arizona). Het meisje is onterfd door haar familie, nadat ze door vier jongens was verkracht.
Het meisje is in handen van de kinderbescherming. Haar ouders vinden dat ze de familie te schande heeft gemaakt en willen haar niet terug, berichtten Amerikaanse media zaterdag.
De jongens in de leeftijd van negen tot veertien jaar zijn aangeklaagd voor verkrachting. De Liberiaanse vluchtelingen hadden het meisje meegelokt door haar kauwgum te beloven. Agenten die toevallig in de buurt waren, hoorden haar schreeuwen.
De zaak heeft veel stof doen opwaaien in de VS. Ook de Liberiaanse presidente Ellen Johnson-Sirleaf sprak er schande van.
(Bron)

Toch valt er soms wel wat te zeggen voor het steriliseren van mensen, zodat ze geen kinderen meer kunnen krijgen.

Geen opmerkingen: