maandag, augustus 03, 2009

Sportkleding van koffiedik

AMSTERDAM – Starbucks blijkt niet alleen een goede plek voor een grote kop koffie, het blijkt ook een uitstekende broedplaats voor creatieve ideeën. Dat geldt althans voor Jason Chen.
Chen is een van de breinen achter het Taiwanese sportmerk Singtex en het was tijdens zijn bezoekje aan Starbucks dat hij het idee kreeg sportkleding te gaan maken van koffiedik. Dat meldt The Guardian maandag.
Voor het maken van de stof uit koffieresten wordt gebruik gemaakt van ongeveer dezelfde techniek als waarmee viscose van bamboe gemaakt wordt. Het resultaat is lichte, luchtige stof waarin je gemakkelijk bewegen kunt.
Bovendien is de stof geïmpregneerd met koolstof, dat gewonnen wordt uit kokosnoten, waardoor de drager beschermd zal zijn tegen schadelijke UV-straling. Daarnaast zou de stof nare zweetluchtjes tegengaan.
Singtex, die de collectie de toepasselijke naam S.Café meegaf, haalt het koffiedik ook daadwerkelijk bij Starbucks. Van het koffieresidu van een kopje kunnen meerdere kledingstukken gemaakt worden.
(Bron)

Geen opmerkingen: