donderdag, februari 11, 2010

'Foute man' toch niet zo aantrekkelijk

AMSTERDAM –Hoewel ‘foute mannen’ het imago hebben onweerstaanbaar te zijn, blijken de meeste vrouwen toch immuun voor die aantrekkingskracht. Aardige jongens zouden althans op de lange termijn de voorkeur hebben.
Deze conclusie is getrokken op basis van een studie, die zou aantonen dat niets onweerstaanbaarder is voor vrouwen dan een groot hart, aldus de Daily Express donderdag.
Uit verschillende testrondes zouden mannen met altruïstische neigingen, zoals het doen van vrijwilligerswerk, althans consequent aantrekkelijker gevonden dan hun meer egoïstische evenknie.
Eén van de proeven bestond uit het beoordelen van fictieve online datingprofielen. Bij allemaal was een foto te zien en een korte omschrijving van de persoon. Bij sommigen werd melding gemaakt van vrijwilligerswerk in de vorm van gitaarspelen in een kinderziekenhuis. Ook de andere online daters speelden gitaar, alleen dan in een buurthuis of een vergelijkbaar lokaal etablissement.
“Volkswijsheid doet graag geloven dat aardige jongens altijd op de laatste plaats komen en minder aantrekkelijk zijn dan de zogenaamde ‘foute mannen’”, zegt hoofdonderzoeker psycholoog Pat Barclay, verbonden aan de Cornell University in Ithica. “Maar wij toonden aan dat vrouwen juist een grote voorkeur hebben voor altruïstische mannen.”
Volgens Barclay wekt het onderzoek het vermoeden dat vrouwen van nature afgestemd zijn op vrijgevigheid en dat onzelfzuchtigheid een belangrijke beweegreden vormt in de keuze voor een echtgenoot.
Daar staat overigens tegenover dat andere studies eerder aantoonden dat vrouwen juist dol zijn op het type 'risiconemende held’.
Het onderzoek vond plaats onder 150 Canadese vrouwen. De resultaten zijn opgenomen in de British Journal of Psychology.
(Bron)

We willen een risiconemende held die alleen risico's neemt die hij aankan, en bij thuiskomt ons knuffelt en het eten opzet.

Geen opmerkingen: