woensdag, februari 10, 2010

Zo. Ik kan dus niet opruimen. Heb het nooit gekund. Vroeger thuis stofzuigde mijn ma op maandag mijn kamer, en mikte dan alles dat op de grond zwierf, op m'n bed, met het idee dat ik het dan wel moest opruimen. En elke maandag stond ik dan weer verbijsterd te kijken. Wat moest ik daar nou mee? Waar moest ik het laten? Uiteindelijk pakte ik dan de sprei aan één kant beet, tilde 'm op en hoppa, daar lag alles weer op de vloer, en ik kon m'n bed in.
Ik stapel dingen op, die stapels vallen om, ik moet iets hebben uit stapel zoveel en snor dan de andere ook door - ik gooi feitelijk alleen dingen weg die kunnen bederven.
Ik woon hier nu tien jaar en alles groeit dicht en ik word er moedeloos van. Ik denk zomaar dat het bergen energie kost, los van dat ik steeds van alles kwijt ben en niemand thuis durf uit te nodigen.
De wijkplegen die in de gang m'n been moeten zwachtelen en de vampirella's van de trombosedienst die ook daar moesten prikken, zeiden dat ik misschien eens moest aankloppen bij de thuiszorg voor gespecialiseerde thuiszorg. Een vriendin van me heeft dat ook gedaan en is er nog steeds blij om.
Ik speelde met het idee, meldde het op een maillijst waar ik lid van ben en kreeg ineens privé een aantal reacties van vrouwen die het probleem kenden en ook zulke thuiszorg hadden gehad.
Ik belde de huisarts die het allemaal op moest starten kennelijk, en die kwam eens binnen kijken.
Vandaag kwam een sociaal verpleegkundige van de GGD, de instantie die hier bepaalt of je inderdaad hulp nodig hebt. Er zijn gemiddeld 80 van dit soort 'gevallen' per jaar, maar doorgaans meldt niemand zichzelf aan, dus dat vond ze wel uitzonderlijk. En ja, ze vond het VOL. En ze vond het een rommeltje. Dus ze gaat me aanmelden, en dan komt er binnen enkele weken iemand om te helpen structureren - we beginnen met de keuken.
Als die opgeruimd is, is er wel een nadeel: dan gaan de katten ook op het aanrecht zitten. Maar ja, nu is het aanrecht stampvol met vieze vaat en dergelijke, dus dan liever maar katten op het aanrecht ;p
En na de keuken gewoon door met de rest van het huis en eens kijken of ik het aangeleerd kan krijgen om het een beetje opgeruimd te houden.

1 opmerking:

Unknown zei

Heb je geen vaatwasser of lukt het met hem ook niet om de vaat in ieder geval weg te krijgen?