vrijdag, oktober 29, 2010

Grote brand in vleeswarenfabriek Weurt

WEURT – In vleeswarenfabriek Henri van de Bilt aan de Metaalweg in het Gelderse plaatsje Weurt, bij Nijmegen, woedt vrijdagochtend een grote brand.
Het Rijksinstituut voor Volksgezondheid en Milieu (RIVM) gaat meten of de rookwolken die uit de vleeswarenfabriek komen, schadelijk zijn. Dat heeft een woordvoerder van de politie gemeld.
Tot dusver zijn er geen gevaarlijke stoffen gemeten. Wel zijn er inmiddels drie bedrijven in de omgeving van de fabriek uit voorzorg ontruimd.
De brand brak vrijdagochtend rond acht uur uit. Drie werknemers van de fabriek zijn met ademhalingsproblemen naar het ziekenhuis afgevoerd.
De brandweer is met groot materieel uitgerukt om het vuur onder controle te krijgen. Brandweerlieden doen er alles aan om te voorkomen dat de brand overslaat naar het kantoorgedeelte.
De dikke rookwolken zijn in de wijde omtrek van het plaatsje in de buurt van Nijmegen te zien. De politie en gemeente hebben mensen in het dorp met klem opgeroepen deuren en ramen gesloten te houden.
Ook zijn grote delen van het dorp afgesloten om te voorkomen dat kijkers te dicht bij de fabriek komen en zo de werkzaamheden van de hulpdiensten bemoeilijken. Bij de fabriek staan tientallen mensen die de brand gadeslaan.
Fabriek Henri van de Bilt produceert allerlei soorten ambachtelijk vlees. Er werken ongeveer 180 mensen. De brandweer vermoedt dat de brand is ontstaan in de oven.
(Bron)

Geen opmerkingen: