dinsdag, april 15, 2003

Nog een verrassing: de supermarkt verkoopt plots een nieuw type tomaat. De Smaaktomaat. Ik snap dat marketingtechnisch niet - daarmee zeg je min of meer: de rest van de tomaten smaakt niet. Nu smaakt de ene tomaat anders dan de andere, maar daar kun je zelf ook nog wel wat mee. Ik ben een groot fan van kerstomaatjes, maar ze zijn lekkerder als je ze een week van tevoren koopt. Vleestomaten vind ik niet lekker - lijken altijd erg onrijp geplukt te zijn, maar rijpen niet na. Tenminste, als ik het probeer, is het resultaat een tomaat waarvan een deel erg lekker is en een deel in ernstige staat van versnotting.
Ik heb ook het idee dat veel mensen vinden dat tomaat naar ketchup hoort te smaken. Maar ketchup is een gesuikerde, gekruide tomatensaus.
Ik hoop nog steeds op eigen oogst, hoewel er al heel wat tomatenkiemen gesneefd zijn. Met wat mazzel kan ik deze zomer dan weer jaren '50-aardbeien eten, zoals mijn moeder het noemde. Geen geld voor aardbeien, maar een verse, zongerijpte eigen tomaat met suiker, op vers witbrood, smaakte bijna net zo :-)

Geen opmerkingen: