donderdag, april 17, 2003

TT 107 Tot 200 extremisten in Nederland

DEN HAAG In Nederland zijn mogelijk 100 tot 200 personen actief in islamitische terroristische netwerken. Minister Remkes van Binnenlandse Zaken heeft dat aan de Tweede Kamer gemeld.
De VVD had Remkes opheldering gevraagd over de gevaren van het islamitisch terrorisme. Het is voor het eerst dat schattingen van de AIVD, de voormalige BVD, over radicale moslimextremisten officieel naar buiten worden gebracht.
Remkes waarschuwt dat moslimextremisten dankzij de oorlog in Irak beter kunnen inspelen op de nog steeds groeiende anti-Amerikaanse en anti-Westerse gevoelens.

Hoeveel gristenextremisten hebben we eigenlijk? Zo erg als Waco of Jim Jones is het hier gelukkig niet geloof ik, maar extremisten heb je in alle stromingen - van religies tot overtuigingen.
Ter illustratie dit, uit het Utrechts Nieuwsblad van vandaag:

De Vrij Hervormde Gemeente in IJsselmuiden weigert gebruik te maken van de euro in contanten. Op de munten en biljetten staat het symbool voor Europa, een kring van twaalf sterren. Volgens de kerk is dat plagiaat, de kring is een bijbels symbool.
Openbaring 12:1: En er werd een groot teken in de hemel gezien: een vrouw, met de zon bekleed, met de maan onder haar voeten en een krans van twaalf sterren op haar hoofd.
Dominee G Taverne heeft geen paspoort, een oud rijbewijs en hij weigert een nieuw kenteken aan te vragen voor zijn auto, omdat overal de twaalf sterren op vermeld staan. Hij heeft vorige maand een bewaarschrift bij de regering ingediend.

Voor deze mensen is het te hopen dat met de uitbreiding van de EU ook het aantal sterren uitgebreid wordt.

Geen opmerkingen: