dinsdag, april 29, 2003

Vrouw met heimwee veroorzaakt paniek op cruiseschip

AMSTERDAM - Een 20-jarige Amerikaanse vrouw is aangeklaagd wegens het overtreden van antiterreurwetten, is dinsdag bekendgemaakt. De vrouw had vorige week in het toilet van een Amerikaans cruiseschip twee briefjes achtergelaten waarop stond dat alle Amerikanen aan boord zouden worden gedood.
Na de vondst van de briefjes werd meteen de politie ingeschakeld. Het enorme cruiseschip, met ruim 2.400 mensen aan boord, moest van zijn route afwijken en 120 agenten van de terreurbestrijdingseenheid van de FBI doorzochten het vaartuig op explosieven en biologische of chemische wapens. Nadat de FBI begonnen was alle passagiers en opvarenden van de Legend of the Seas te ondervragen, gaf Kelley Marie Ferguson uiteindelijk toe dat zij de briefjes had geschreven.
De beklaagde zei dat zij helemaal geen zin om met haar familie op het cruiseschip te zijn en dat zij de briefjes had geschreven om zo kort mogelijk op het schip te hoeven blijven, zei openbaar aanklager Edward Kubo. Ze heeft haar zin gekregen. Naar verluidt wilde de Californische Ferguson zo snel mogelijk terug naar huis om bij haar vriend te kunnen zijn. Zij kan voor haar daad maximaal tien jaar gevangenisstraf krijgen.
(Bron)

Geen opmerkingen: