zaterdag, juli 12, 2003

Rutte wil uitkering amokmakers Sociale Dienst stopzetten

AMSTERDAM - Staatssecretaris Mark Rutte van Sociale Zaken vindt dat mensen die zich agressief gedragen bij de Sociale Dienst, geen uitkering meer moeten ontvangen. Hij zegt dat vrijdag in De Telegraaf. Rutte wil dat gemeenten de mogelijkheid krijgen de uitkering van amokmakers in ieder geval voor drie maanden stop te zetten.
De staatssecretaris reageert hiermee op het feit dat 78 procent van de medewerkers van de Sociale Dienst zegt regelmatig te worden uitgescholden. In twaalf procent van de gevallen komt het daadwerkelijk tot een handgemeen. "Ik wist dat het erg was, maar de agressie vindt op veel grotere schaal plaats dan ik vreesde", zegt Rutte.
Volgens de staatssecretaris wordt volgend jaar vrijwel zeker een wet van kracht waarin de mogelijkheid tot het tijdelijk stopzetten van een uitkering is vastgelegd. Op die manier moet het toenemende geweld een halt worden toegeroepen
(Bron)

Heeft Rutte zich ook afgevraagd waar die agressie vandaan komt? Tuurlijk, agressie hoort niet. Maar instanties als Sociale Diensten zijn soms zeer goed in het tot het uiterste tergen van mensen - en dan is het niet gek als die mensen kwaad worden.

Geen opmerkingen: