zondag, juli 06, 2003

TT 120 GRONINGEN In Groningen hebben 30 auto's schade opgelopen toen ze op de Sontweg een tijdelijke passage voor bussen wilden gebruiken. De sluis is verboden voor gewoon verkeer, maar daar trokken de automobilisten zich niets van aan.

Hier heb ik als niet-automobilist die zich wild kan ergeren aan sommige bestuurders, dan weer wel lol in.
Iets verderop is hier ook zo'n bussluis: links en rechts een busdoorgang, in het midden het pad met hobbel voor de auto's. Die busslsuis zit pal na een haakse bocht, en ruim voor de bocht staan borden, strepen op de weg, waarschuwingen. Dus: snelheid minderen (want haakse bocht), opletten (want je kent de situatie niet), goed kijken (idem).
En toch zijn er dan nog sukkels die het presteren om te hard die bocht in te gaan, en daar met een grote 'hoempkners' te ontdekken: 'Hé! Een bussluis! Hé! Ik zit vast!' Zoals het ook weleens wil gebeuren dat auto's die er normaliter gewoon overheen rijden zonder schade (het mag niet, maar ach, waarom zou je drie meter omrijden?) vast komen te zitten omdat ze deze keer net iets zwaarder beladen zijn.
Het zal vast zielig zijn, en het zal best wat centen kosten om de boel te laten repareren, maar ja - 't was zo simpel te voorkomen geweest.

Geen opmerkingen: