dinsdag, april 20, 2004

Ouders bieden dochter op internet te koop aan

HAMBURG - De Duitse justitie is een onderzoek begonnen naar een vrouw en haar vriend die haar 8-jarige dochter te koop hebben aangeboden op de veilingsite eBay. Dat heeft de krant Der Spiegel dinsdag op zijn website gemeld.
Het stel plaatste zaterdag de advertentie met een foto van het meisje op de veilingsite. Volgens de politie hebben ongeveer honderd gebruikers van eBay de advertentie aangeklikt. Twee van hen meldden het aanbod bij de politie.
In de tekst stond onder meer: "Men kan met haar spelen, haar op een barbecueparty opeten of doorverkopen aan zigeuners. Ze is een echt werkend speeltje." De inzet was 1 euro. Toen de politie de advertentie van de site liet verwijderen, was het hoogste bod 25,50 euro.
De 35-jarige partner van de moeder zei dat de aanbieding als grap was bedoeld. Hij had in overleg met haar willen testen wat er allemaal kon op eBay. Een woordvoerster van de veilingsite zei tegen Der Spiegel dat eBay elke poging verboden waar te verhandelen afkeurt. De advertentie was dan ook "zo snel mogelijk" van de site verwijderd.
(Bron)

Geen opmerkingen: