donderdag, april 22, 2004

Wilde vreugde in Arena

AMSTERDAM Het had iets weg van de rellen na Jong Ajax - Jong Feyenoord, vorige week. Honderden supporters renden gisteravond, direct na het laatste fluitsignaal, het veld van de Arena op om de zege van de Marocprofs in de benefietwedstrijd op Ajax te vieren (3-2).
Voor het eerst in het bestaan van de Arena kwamen toeschouwers zo massaal het veld op. Volgens kenners zou dit niet mogelijk moeten zijn. De vooral Marokkaanse fans lieten zich echter hangend aan de reling enkele meters omlaag in de gracht vallen, waarna het veld eenvoudig te bereiken was.
Directeur Henk Markering van de Arena is verbaasd. ''De tankgracht is een vertragingsmiddel dat nu voor het eerst niet werkte. We gaan ons nu beraden.''
Ajax-trainer Ronald Koeman was letterlijk niet te spreken over de actie. Hij verliet de Arena zonder commentaar. De Marocprofs reageerden nuchter op de fans die het veld ruim een half uur bezetten. ''Ze waren trots dat we Ajax hebben verslagen,'' zei NAC-speler Nourdin Boukhari. ''Die jongens gaan nu gewoon rustig naar huis.''
De 19.000 toeschouwers brachten twee ton op voor de slachtoffers van de aardbeving in Marokko. Na een oproep van wethouder Aboutaleb verlieten de fans het veld.
(Bron)

Het radionieuws meldde dat de aanhang na de wedstrijd reclameborden sloopte en andere vernielingen aanbracht - niet slim, en al helemaal niet bij een benefietwedstrijd.

Geen opmerkingen: