maandag, mei 31, 2004

Appelscha in ban van punaiseterreur

De plaatselijke fietsenmaker heeft niet te klagen over klandizie, maar de meeste mensen die een dagje fietsen in de buurt van Appelscha zijn het zat: er moet een eind komen aan de punaiseterreur, menen zij. Dagelijks stranden fietsers in natuurgebied het Drents-Fries Wold met een platte band als gevolg van de rijkelijk rondgestrooide punaises.
De beheerder van het bezoekerscentrum in het natuurgebied is het nu echt zat, weet Algemeen Dagblad. Volgens haar is dit al het derde jaar dat fietspaden niet veilig zijn om over te fietsen. "En de dader is onbekend", voegt ze er boos aan toe. De beheerder noemt het 'kwajongenswerk'. Enkele boswachters twijfelen echter aan deze lezing. Zij zijn van mening dat ook boze natuurliefhebbers dit op hun kerfstok kunnen hebben, uit protest tegen de grote hoeveelheid tweewielers.
Rijwielhandelaar Rikus Jager heeft dit jaar nog weinig punaise-gedupeerden over de vloer gekregen. "Maar vorig jaar liep het echt de spuigaten uit", weet een medewerker te melden. De fietsenmaker zelf zegt het 'helemaal niet grappig' te vinden. Er is nog niemand aangehouden.
(Bron)

Geen opmerkingen: