dinsdag, juli 27, 2004

Amerikaans vliegtuig na dreiging terug naar Sydney

Op de luchthaven van de Australische stad Sydney zijn noodmaatregelen van kracht sinds een vliegtuig van de Amerikaanse maatschappij United Airlines als gevolg van een bedreigende situatie naar Sydney moest terugkeren. Het toestel, een Boeing 747 met 246 passagiers en achttien bemanningsleden aan boord, was al anderhalf uur op weg naar Los Angeles toen het rechtsomkeert maakte.
Na de landing werd het vliegtuig op de taxibaan enige tijd geïsoleerd. De inzittenden zijn inmiddels van boord. Zij zijn met een bus opgehaald. De autoriteiten gingen bij het nemen van maatregelen uit van de ernstigst denkbare noodsituatie. Daarom werden ook de wegen rond de luchthaven afgesloten en werd het luchtverkeer enige tijd stilgelegd om de landing van het UA-toestel mogelijk te maken. Ambulances en brandweerwagens stonden klaar.
Wat er aan de hand is of was, is ook na de landing van het toestel op Kingsford Smith Airport nog niet duidelijk. Het Australische ministerie van Verkeer kondigde aan op korte termijn met een verklaring te komen.
Volgens de Amerikaanse nieuwszender CNN was er sprake van dreiging door een passagier, waarna de piloot besloot terug te keren. Op de terugweg naar de luchthaven heeft hij een deel van de brandstof geloosd, aldus CNN. De dreiging zou hebben bestaan uit een briefje waarop werd gemeld dat in het toestel een bom was verstopt.
Andere bronnen meldden dat er aan boord van het toestel een verdacht voorwerp was aangetroffen. Een woordvoerster van de luchthaven wilde alleen zeggen dat geruchten als zou iemand de cockpit van de Boeing zijn binnengedrongen 'absoluut onjuist' waren. Een woordvoerder van United Airlines zei dat de terugkeer van het vliegtuig naar de plaats van vertrek 'alleen maar een voorzorgsmaatregel' was.
(Bron)

Geen opmerkingen: