woensdag, juli 28, 2004

In de woonkamer staat een bak vers (kraan-)water. Dat is natuurlijk lang niet zo lekker als dat ouwe kraanwater in de speciekuip buiten.
Dat water is bruin omdat er planten in hebben gestaan, het stikt van de beestjes als muggenlarven, slakjes, tubifex (via een vogel misschien??), allerlei kevertjes waarvan sommigen op hun buik zwemmen, anderen op hun rug, en geheimzinnige wormpjes met een zweepje aan hun kont.
Tijger kwam naar buiten, had wat gegeten, en wilde wat drinken. Ik zag haar rondkijken, en ze besloot het toch maar te proberen. Met de voorpootjes op de rand van de kuip zag ze dat het water laag stond, dus mevrouw klom maar helemaal op dat randje, zette haar voorpootjes schrap tegen de binnenkant van de kuip, net boven het water, liet haar kop zakken en dronk dat heerlijke bruine water.
Daarna lazerde ze heel elegant in haar geheel in de kuip en ik pieste bijna in m'n broek van het lachen - het was een beetje zielig, maar je zag het gewoon aankomen, en ze heeft zat plekken waar ze water kan drinken en geen risico loopt.
Ze spóót er werkelijk weer uit en sprong gelukkig zowat twee meter ver weg voor ze zich ging uitschudden.
Daarna heb ik maar een bakje water geschept, waar ze na een uitgebreide poetsbeurt nog wat van gedronken heeft. Ze ligt nu op te drogen ;-)

Geen opmerkingen: