zaterdag, juni 25, 2005

Nieuwe ervaring: wakker worden van het onweer, niet van de knallen maar van de stroboscoopachtige flitsen. Lampen aangedaan om mezelf niet een stuip in te jagen met dat discolicht, al snel met bijbehorend geluid.
Kat een was aan het grauwen in de tuin, kat twee zat daar naar te kijken, maar toen het nog harder ging rommelen kwamen ze allebei binnen. Deur maar even dichtgedaan, want we waaiden binnen zelfs bijna weg.
Een zacht regentje veranderde in een zondvloed, maar niet voor lang. Al snel was het weer droog, en het onweer duurde vanaf dat ik wakker werd pakweg drie kwartier. Het beloofde spectaculair noodweer te worden maar het viel eigenlijk een beetje tegen ;-)
In elk geval werd het toen het onweer eenmaal weg was ineens nog veel warmer (waarschijnlijk het effect van nog meer vocht in de lucht), en nu is het iets koeler en tijd om alles weer tegen elkaar open te zetten.
Volgens de weerberichten moeten de echte buien hier nog komen, ik wacht af - de bermen hier zien al helemaal geel, het waterpeil in de sloten zakt, er mag wel wat bij.

Geen opmerkingen: