zaterdag, juni 25, 2005

Politie speurt naar 'seriezoener'

AMSTERDAM - De politie heeft de jacht geopend op een man die in Amsterdam vrouwen lastigvalt door hun vanuit het niets een tongzoen te geven. De 'seriezoener' slaat vooral toe in de metrostations tussen de binnenstad en Amsterdam-Zuidoost.
Volgens de politie hebben inmiddels zeven vrouwen aangifte gedaan. Ze sluit niet uit dat er meerdere slachtoffers zijn.
De man benadert de vrouwen van achteren door ze aan te tikken. Als ze zich omdraaien, grijpt hij hen vast en zoent ze vol op de mond waarbij hij zijn tong naar binnen duwt. De slachtoffers, variërend in de leeftijd van zeventien tot halverwege de dertig jaar oud, blijven na een paar seconden verbouwereerd achter.
Volgens de politie hebben de meeste incidenten half mei plaatsgevonden. Het is lastig de 'seriezoener' op te sporen, omdat zijn signalement onduidelijk is. De vrouwen zijn volgens een woordvoerder vaak zo overdonderd, dat ze niet goed kunnen navertellen hoe hij eruitzag.
Vermoedelijk gaat het om een negroïde man gekleed in een zwarte jas met capuchon met een tenger postuur en tussen 1,70 en 1,80 meter lang. Hij wordt op ongeveer twintig jaar geschat. De politie heeft wel DNA kunnen bemachtigen, omdat een vrouw direct nadat ze was gezoend, bij de politie speeksel kon afgeven.
(Bron)

Die laatste zin doet me helemaal huiveren, ik vraag me dan toch af hoe hard die man kwijlt...

Geen opmerkingen: