dinsdag, september 19, 2006

Sja. Het wordt gebracht als nieuws, dus vooruit dan maar.

NS-reizigers balen van wachten

AMSTERDAM - Wachten op het station is het vervelendste onderdeel van reizen met de trein. De tijd op het perron verstrijkt in de beleving van passagiers drie keer trager dan in werkelijkheid. Dat blijkt uit onderzoek van de Nederlandse Spoorwegen, schrijft het Algemeen Dagblad dinsdag.
Manager projectcoƶrdinatie van NS Stations Bob de Ruiter vermoedt dat dit komt, omdat de stationsomgeving onprettig en oncomfortabel overkomt en weinig mogelijkheden tot vermaak biedt. Mensen kunnen ook niet altijd zitten.
"Vooral tunnelstations zoals Rijswijk en Rotterdam Blaak scoren slecht, omdat daar geen daglicht is. Andersom zie je dat lichte, moderne gebouwen zoals in Amersfoort goed uit ons klantenonderzoek komen."
De NS heeft geen fonds om stations aangenamer te maken, maar laat gebouwen wel in frisse, lichte kleuren schilderen, schrijft het ochtendblad. Ook hangt het bedrijf verlichting op die het daglicht benadert.
Op sommige stations wordt geƫxperimenteerd met muziek en zogenoemde geurzuilen. Station Amersfoort werd tijdelijk ingericht in dierentuinsfeer. Volgens De Ruiter hebben dergelijke initiatieven positieve effect op de klanttevredenheid.
(Bron)

Geurzuilen zijn voor mensen met astma waarschijnlijk net zo aantrekkelijk als de pafpalen. Maar goed, ze zullen niet het hele perron in de walm zetten neem ik aan.

Geen opmerkingen: