woensdag, november 01, 2006

Lot paarden Marrum onzeker

MARRUM - Het lot van de ruim honderd paarden die ten noorden van Marrum zijn ingesloten door het hoge water is onzeker. Hulpverleningsdiensten proberen de dieren al de hele dag te evacueren, maar zonder succes. Door de storm is het omliggende land volgestroomd en zitten de paarden klem.
De brandweer en It Fryske Gea proberen met boten naar het eilandje te varen om de dieren daar weg te drijven. De paarden moeten dan zelf 500 meter naar de Waddenzeedijk zwemmen.
Volgens de dierenarts ter plaatse kunnen de paarden beter de komende nacht op hun eilandje blijven staan, aldus landschapsorganisatie It Fryske Gea woensdag.
De dieren staan buitendijks op een hoog punt. Door de storm afgelopen nacht is het omliggende land volgestroomd en staan de paarden geïsoleerd. Naast de brandweer en It Fryske Gea, eigenaar van het land, zijn het leger en de gemeente Ferwerderadiel ingezet.
Wat nu het beste is voor de dieren weten de betrokken organisaties niet. Op het gemeentehuis in Ferwert is om 19.30 uur een persconferentie over het paardendrama met de burgemeester van Ferwerderadiel.
Vijftien dieren zijn inmiddels verdronken. Een particulier is eigenaar van de dieren. Ondanks waarschuwingen heeft deze volgens de betrokken partijen verzuimd de dieren voor de storm in veiligheid te brengen.
(Bron)

Geen opmerkingen: