zondag, december 31, 2006

Vijf arrestaties na opblazen telefooncel met vuurwerk

SPRANG-CAPELLE - De politie heeft zaterdagavond vijf mannen (18-21 jaar) uit Sprang-Capelle aangehouden die vlak daarvoor in hun woonplaats een telefooncel met vuurwerk hadden opgeblazen. Dat meldde de politie zondag.
De vijf werden opgepakt op aanwijzing van getuigen. Ze zijn in voorlopige hechtenis genomen. De politie onderzoekt of zij verantwoordelijk zijn voor vernielingen de afgelopen weken in Sprang-Capelle. De politie verwacht de komende dagen meer arrestaties rond deze vernielingen te verrichten.
De politie en de brandweer waarschuwen verder voor het afsteken van vuurpijlen in verband met de harde wind. De zware windstoten zullen volgens het KNMI in de oudejaarsnacht niet afnemen. De wind kan de vuurpijlen van richting doen veranderen, waardoor er een groter risico is van ongelukken.
In Apeldoorn heeft de gemeente in verband met de weersverwachting bepaald dat vreugdevuren niet zijn toegestaan. In de Rotterdamse wijk Feyenoord gaat de geplande kerstbomenverbranding wel gewoon door, meldt een woordvoerder van de politie zondag. Ook in Schiedam staan op drie plaatsen vreugdevuren gepland.
(Bron)

Geen opmerkingen: