zondag, mei 27, 2007

Deeltijdwerk in de bijstand gestimuleerd

DEN HAAG - Alleenstaande ouders die afhankelijk zijn van bijstand worden in een proef in vijftien steden beloond als zij zoveel mogelijk aan de slag zijn in een deeltijdbaan.
Ouders die kinderen tot 16 jaar te verzorgen hebben, moeten minimaal 372 euro per maand verdienen uit eigen werk. Het inkomen wordt aangevuld tot bijstandsniveau en ze komen vervolgens in aanmerking voor een extraatje van maximaal 66 euro per maand.
Dat heeft het kabinet vrijdag besloten op voorstel van staatssecretaris Ahmed Aboutaleb van Sociale Zaken. De alleenstaande ouders in de bijstand worden wegens hun deeltijdbaan ook niet langer verplicht om (verder) te solliciteren of mee te doen aan een re-integratietraject.
Uit de proef die in september begint, moet blijken of het extraatje in 2009 algemeen beleid wordt.
(Bron)

Moeten verdienen? Zorgt de overheid ook voor de baan en de kinderopvang? En wat als ze geen baan kunnen vinden, gaat er dan simpelweg 372 euro van hun uitkering af?
(Slimme oplossing: pleur al die ouders in zo'n kleerhangerproject; laat de kids opvangen door anderen uit het project; met 32 uur werken krijg je wel 850-900 euro, dus dan ben je uit de bijstand en hoef je ook geen bonus meer. Dat noem je stimulerend beleid.)

Geen opmerkingen: