donderdag, mei 08, 2008

Adriaan van Dis wint Nipkow-schijf

HILVERSUM - Adriaan van Dis krijgt de Zilveren Nipkowschijf voor zijn documentaireserie Van Dis In Afrika. De Nipkowschijf wordt jaarlijks toegekend door radio- en tv-critici van dagbladen en tijdschriften.
"De reeks wordt bekroond vanwege de betrokkenheid en het mededogen van presentator Adriaan van Dis en regisseur Hans Pool voor de gecompliceerde werkelijkheid in Afrika", liet de jury donderdag weten. De serie werd uitgezonden door de VPRO.
Een eervolle vermelding gaat naar de serie Sexy, eveneens van de VPRO, waarin Menna Laura Meijer diverse jongeren met open blik ondervroeg over verliefdheid en seksualiteit.
De Zilveren Reissmicrofoon voor het beste radioprogramma gaat naar Langs De Lijn van de NOS. "Vooral voor de bewonderenswaardige uitzendingen waarin vorig jaar en dit jaar de zinderende ontknoping van het Eredivisie voetbal live in de huiskamers werd gebracht", schrijft de jury.
Holland Doc krijgt de Zilveren Prichettprijs voor de beste multimediale prestatie. Holland Doc is een project van VPRO, NPS, Ikon en Human. De jury prijst de geïntegreerde, crossmediale samenbundeling van tv-programma's, radioprogramma's, de website en het digitale kanaal.
De prijzen worden op 5 juni uitgereikt in De Plantage in Amsterdam.
(Bron)

Geen opmerkingen: