donderdag, mei 08, 2008

Honden en katten snacken te veel

BARNEVELD - De Nederlandse honden en katten moeten snel aan de lijn. Door de vele tussendoortjes die zij voorgehouden krijgen, heeft de helft van deze populaire huisdieren last van overgewicht.
Opvallend genoeg krijgen zij de snacks niet van de eigenaar zelf, zo blijkt donderdag uit het onderzoek van de Stichting Platform Verantwoord Huisdierenbezit (PVH). Slechts de helft van de eigenaren erkent het overgewichtprobleem van hun hond of kat.
Uit het PVH-onderzoek blijkt dat 40 procent van de katten en 46 procent van de honden te zwaar is. Slechts de helft van de honden- en katteneigenaren met een te zwaar dier heeft hiervoor al een bezoek aan de dierarts gebracht of hun huisdier op dieet gezet.
Veel honden- en kattenbezitters wijten het overgewicht van hun huisdier aan castratie. Uit het onderzoek blijkt inderdaad een verband tussen castratie en lichaamsconditie.
Andere redenen voor het aankomen van de honden en katten waren te weinig beweging en te veel voeding.
(Bron)

Tijger vindt dat zij veel te weinig snackt - gelukkig is ze ook een erg actieve kat en geen gram te zwaar. Tom is de stevigerd, niet te dik maar zeker niet dun, en ook niet zo erg actief. Maar die geeft veel minder om eten - zolang er eten is, is het best. Hij zit niet direct paraat als er beweging is in de keuken, probeert geen kaas te jatten en wordt alleen wild van het geluid van blikjes die opengaan (het _zou_ tonijn kunnen zijn!), en dat van de schaaltjes waar ze af en toe natvoer in krijgen, en van kip, feta en olijven.

Geen opmerkingen: