zaterdag, november 15, 2008

Obama houdt wekelijks praatje op YouTube

WASHINGTON - De komende Amerikaanse president Barack Obama gaat de bevolking wekelijks toespreken op YouTube. Hij is dan niet alleen te horen, maar ook te zien. Dat heeft zijn woordvoerder Nick Shapiro vrijdag laten weten.
"Nog nooit heeft een president de radiotoespraak in een multimediagelegenheid veranderd", aldus Shapiro.
"Het is een van de vele manieren waarop de verkozen president Obama direct zal communiceren met de Amerikaanse bevolking, en het Witte Huis en het politieke proces meer transparant zal maken.'
President Franklin Roosevelt begon in de jaren dertig met het toespreken van het volk via de radio. Onder president Ronald Reagan werd het in de jaren tachtig een wekelijkse traditie op zaterdag. Obama voegt daar nu beeld aan toe.
Obama wordt op 20 januari 2009 beëdigd, maar tot die tijd zet hij wel alvast zijn reactie op de radiotoespraken van president George Bush op YouTube. Hij heeft daar een eigen stek. De 'praatjes' duren gemiddeld vier minuten.
Obama lanceerde vlak na zijn verkiezingsoverwinning vorige week een website. Op www.change.gov, waarop ook de YouTube-toespraken zijn te zien, kunnen bezoekers suggesties aandragen voor de nieuwe Amerikaanse regering.
De Obama-campagne maakte tijdens de verkiezingscampagne uitgekiend gebruik van nieuwe communicatiemethoden als internet. Die hebben wellicht de doorslag gegeven in de verkiezingsstrijd.
(Bron)

Geen opmerkingen: