Weggebruikers negeren massaal verboden
BARENDRECHT - "De ik in het verkeer wordt steeds groter." Dat zegt Frans Zuiderhoek van het KLPD na een controle waarbij de verkeerspolitie elke minuut een automobilist kon bekeuren voor het negeren van een rood kruis boven een rijstrook. Binnen twintig minuten was het vrijdag 21 keer raak.
"Voor de ik is het heel lastig als er een baan dicht is, maar dat is niet voor niets", aldus Zuiderhoek. "Hulpdiensten kunnen anders hun werk niet doen en er kunnen gevaarlijke situaties ontstaan."
Vooral op de ruit rond Rotterdam worden verboden volgens het Korps landelijke politiediensten (KLPD) massaal aan de laars gelapt.
Niet alleen wordt het rode kruis dat boven de weg kan verschijnen zeer regelmatig genegeerd, ook is de vluchtstrook steeds vaker een geliefde uitwijkmogelijkheid, bij files bijvoorbeeld. "De giro-strook noemen wij die. Een bekeuring kost 240 euro."
Volgens Zuiderhoek gaat het bij beide overtredingen om dezelfde categorie weggebruikers. "Die zichzelf wat belangrijker vinden dan de rest." Het negeren van een rood kruis kost 150 euro.
(Bron)
Ik kom regelmatig langs een rotonde met op- en afritten naar een autoweg (geen snelweg). Aan het eind van de middag is het daar meestal erg druk, en het verkeer op de rotonde en de toe- en afvoerwegen daarheen loopt via stoplichten. Vrijwel altijd zie ik dan van die auto's die me al eerder opvielen, een kilometer voor dat punt reden ze al hard, door rood, want je moet natuurlijk wel eerder bij dat andere stoplicht staan.
Ik zit dan in de bus, en als de bus na wat stops en rustig rijden bij de rotonde komt, staat zo'n auto daar meestal ook, dus die heeft feitelijk niets gewonnen met z'n idiote rijstijl. Soms zie je die gasten zich dan nog tussen twee rijen wachtende auto's wringen, voorbij het stoplicht, zodat ze schuin op de kruisende rotondeweg kunnen wachten op een kansje zich tussen het aankomende verkeer te wringen.
Blijkbaar is het even rustig wachten zo onuitstaanbaar dat ze deze risico's nemen, ook al winnen ze er letterlijk geen meter mee.
Geen opmerkingen:
Een reactie posten