zondag, januari 04, 2009

Update, van linksboven naar rechtsonder.
Linkerjukbeen, bovenkaak en oogkas doen van binnen en buiten zeer, ik moet er ook niet aan zitten. Bukken is een slecht idee. M'n neus is wel open, maar dat maakt kennelijk niks uit.
Overgang mondholte-keel, keel zelf en strottehoofd: ontstoken. Rood met vlekken, het gevoel dat je steeds een prop in je keel hebt die in de fik staat, en nog steeds geheel stemloos. Lymfeklieren her en der nog steeds flink opgezet.
De pijn op rug en borst links is weg, rechts nog aanwezig. Ademen gaat heel veel makkelijker, echte hoestkrampen zijn er nog maar af en toe. Liggen is nog steeds niet mogelijk omdat ik het dan te benauwd krijg.
Het hoesten op zich is nog wel vervelend, vooral omdat dat zeer doet aan rug, borst en gezicht (jukbeen etc). Maar wat me gerust stelt: ik hoor steeds vaker zo'n oorverdovende toeterhoest. Niet meer zo'n benauwd rochelhoestje. De boel gaat dus steeds verder open.
Wat niet bevalt: de koorts blijft, krapjes, maar toch - 38 overdag, ruim 38,5 's nachts.
M'n ogen zijn weer in orde, het tranen en de jeuk zijn opgehouden. Hoewel ik vanmiddag wel weer in tranen was toen buuf weer voor de deur stond met eten, maar dat had een andere reden...
Maximaal achter elkaar wakker, mits fysiek inactief: 2 uur. Zodra ik wat doe, al is het even uit het raam kijken, dekbed opnieuw over de bank leggen, naar de wc gaan en zoals nu even computeren: na 1 uur stort ik in, en slaap ik een kwartiertje.

Geen opmerkingen: